AKTUALNA SITUACIJA

Četiri nova slučaja oboljelih od koronavirusa u Varaždinskoj županiji

Ukupan broj oboljelih sada je 28, ozdravilo je ukupno njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja...
Objavljeno: 05.04.2020. 13:00

Zadnja izmjena: 05.04.2020. 19:30

Foto: Arhiva/ilustracija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja obolijevanja koronavirusom. Ukupan broj oboljelih sada je 28, ozdravilo je ukupno njih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe. Sve osobe koje su na liječenju su trenutno općeg dobrog stanja.

Kod jedne novooboljele osobe se radi o osobi srednjih godina, koja je razvila simptome visoke temperature, a kod ostalih triju osoba se radi o članovima jedne obitelji (jedna osoba srednjih godina i dvije mlađe osobe), koji su u početku imali vrlo blago povišenu temperaturu, a kroz nekoliko dana razvili su simptome obolijevanja respiratornog sustava. Dodatno je primijećen i simptom gubitka osjeta mirisa.

U tijeku je mapiranje kontakata od strane epidemiologa, a svi su smješteni u Općoj bolnici Varaždin, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin

- Nijedna od novooboljelih osoba nije u trenutku pojave simptoma bila pod mjerom samoizolacije, što samo dodatno naglašava potrebu nužnog pridržavanja svih preporučenih higijenskih mjera i mjera socijalnog distanciranja. Ukoliko u startu sami ne reduciramo broj bliskih kontakata na najmanji mogući i ne budemo pozorni na to, epidemiolozima će se uvelike otežati mogućnost kvalitetnog mapiranja kontakata zaraženih i provedba svih potrebnih epidemioloških mjera. Gledajući područja u neposrednom susjedstvu, Varaždinska županija se još uvijek uspješno bori sa širenjem virusa no i dalje ovisimo o odgovornom ponašanju svakog građanina, posebno je naglasio Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 472 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1961 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Komentari