odlični varaždinci i ludbrežani

FOTO I sudionici iz našeg kraja pridonijeli su fenomenalnom uspjehu hrvatskih robotičara u Japanu

Objavljeno: 02.08.2017. 16:20

Zadnja izmjena: 02.08.2017. 16:34

Foto: Školski portal

Već je u brojnim nacionalnim medijima vrlo pozitivno odjeknula vijest da su hrvatski učenici na svjetskom natjecanju iz robotike u japanskoj Nagoyi osvojili pregršt medalja, ali je manje poznato da su u ostvarivanju ovog fenomenalnog rezultata sudjelovali i učenici iz našeg kraja.

Možda trebamo prvo spomenuti činjenicu kako je nagradu za najbolje programsko rješenje u kategoriji Rescue Line osvojila ekipa Croatian Robotic Association u kojoj su uz svoje vršnjake iz Dugave sudjelovali i učenici Prve osnovne škole Varaždin. 

- Oduvijek se zna da Hrvati igraju nogomet a robotičari se vraćaju sa zlatom. - izjavio je mentor iz Prve osnovne škole Ivica Kolarić.

Sudjelovala je također i ekipa Ducati Componenti Cro Team iz Srednje škole Ludbreg, čiji je mentor bio Željko Posavec. Učenici Antonio Vlahović, Ivan Jovanović i Vilim Stančin osvojili su 13. mjesto, s kojim je Posavec zadovoljan.

- To je veliki festival ne samo robotike nego i genijalaca iz cijelog svijeta. Nije bilo lako prilagoditi se na vremensku razliku, kao i na prehranu. Velika je stvar sudjelovati na takvom natjecanju. - izjavio je Posavec. Mi samo možemo uputiti iskrene čestitke svim učenicima koji su još jednom pokazali da su hrvatski robotičari na samom svjetskom vrhu.

Komentari