antifašist o zločinima partizana

FOTO SDP-ov zamjenik gradonačelnika Lepoglave osudio poratni zločin partizana u šumi Belaš kod Višnjice

Objavljeno: 15.10.2016. 15:36

Zadnja izmjena: 15.10.2016. 17:04

Foto: Facebook

Prekjučerašnja probna iskapanja u šumi Belaš kod Višnjice pokazala su da se na tom mjestu nalaze kosti najmanje deset osoba koje su, po svemu sudeći, smaknule komunističke vlasti nakon Drugog svjetskog rata. 

O utvrđenim činjenicama na svom je Facebook profilu pisao i zamjenik gradonačelnika Lepoglave, uz to SDP-ovac i uvjerni antifašist, Hrvoje Kovač. Upitali smo ga što misli o poratnim partizanskim zločinima.

- Radi se o tome da je žrtva žrtva, bez obzira tko je počinio zločin i to se treba sankcionirati. Osuđujem zločin protiv bilo koga čovjeka, nevažno uime koje ideologije i pod kojom se zastavom on dogodio. Trebamo se suprotstaviti trivijalizaciji i svima nam mora postati jasno da su svi činili zločine. To nema veze s antifašizmom nego s ljudskim pravima. - izjavio je Kovač, dodajući kako je dobro što se dokazalo da se nešto loše dogodilo ovim ljudima. Na koncu je objasnio kako je i zakonska i moralna dužnost da grad Lepoglava načini dostojno spomen mjesto i počivalište za pronađene žrtve.

Komentari