malo gorkog humora

To što mi muški ne znamo peglati, kuhati i prati ne znači da mi trebamo voditi tvrtke, a žene kućanstva

Objavljeno: 19.11.2016. 19:51

Zadnja izmjena: 19.11.2016. 19:55

Foto: Arhiva

Poznata varaždinska političarka Natalija Martinčević u svom je facebook statusu linkala pjesmu Jeniffer Lopez "I ain't your mama" i to prokomentirala riječima "za sve one habuše, vlašiće i ostale koji smatraju da ženu treba pobrati na red...jer nije platila račune..skuhala ručak...ispeglala veš..."

>> ZA SVE JE KRIVA ŽENA Vlašić: "Zbog devet neplaćenih računa pozvao sam na red ženu "

Bila je to njezina glazbeno-humoristična reakcija na direktora Varkoma Vladu Vlašića što devet mjeseci nije plaćao račune za smeće, koji se pravdao time što račune plaća njegova žena. Za taj je status dobila preko 100 lajkova i, što cijeloj priči daje dodatnu draž, lajkao ga je čak i prozvani gradonačelnik Goran Habuš. I nije loše što Habuš prima šale na svoj račun, ali bi možda trebao biti malo rigorozniji prema seksističkim šalama o ženama.

A čemu to služi...?

A ako su već tako moderne seksističke šale, onda bi se mogli malo izmotavati i na račun muškaraca. Neki među nama provedu cijeli život iskreno misleći da se kreveti nekom čudnom magijom sami od sebe spremaju i da blato samo ujutro pobjegne sa sinoć ukaljanih cipela. Tupasto gledaju u peglu i nikada ne dokuče čemu bi ta trokutasta vruća naprava imala služiti. U stroju za pranje rublja vide samo prvi model R2D2 robota iz Zvjezdanih ratova. I što je najvažnije - njima je nepoznavanje ovih sprava i postupaka temelj da vjeruju kako su puno pametniji od tamo nekih ženskih stvorenja koja stalno nešto čiste, peglaju, kuhaju i spremaju. A kad predvečer to napokon završe, onda, na čuđenje muškarčina, ta simpatična i neuka stvorenja sljedećeg dana rade istu stvar iznova. I dok se intelektualno i fizički superiorni muškarac brine da svi Varaždinci imaju zbrinut odvoz smeća, inferiornim ženama se prepušta plaćanje računa od 60-ak kuna mjesečno. A one ni to ne znaju izvesti kako valja, treba im devet mjeseci da plate račune, kao da se radi o rađanju djeteta. Čudna stvorenja, svaki će se pravi muškarac složiti kako je puno lakše voditi veliku gradsku tvrtku nego nadzirati jednu jedinu ženu.

 

Komentari