emotivno obraćanje

Uprava tvornice VIKO u pismu radnicima: 'Osjećaji u nama vriju, nitko se nije javio da nam pomogne'

Objavljeno: 24.05.2017. 14:50

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 14:52

Foto: Viktor Hranić

Uprava tvornice VIKO odlučila se obraitti svojim radnicima i pismom, koje su ujedno proslijedili i medijima, u kojemu na otvoren način govore o teškoj situaciju u kojoj se zatekla njihova tvrtka nakon požara.

Na samom početku objašnjavaju i razlog zašto svojim radnicima šalju priopćenje pisanim putem.
- Odlučili smo vam se obratiti na ovaj način jer nitko od nas nema snage pred vama govoriti radi osjećaja koji u nama vriju. U daljem dijelu pisma navode da su se isti dan kad se dogodio požar obratili Ministarstvu financija, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Uredu Gradonačelnika grada Varaždina, Uredu župana i Hrvatskoj
gospodarskoj komori.
- Nažalost nitko se od njih nije oglasio osim Hrvatske gospodarske komore čije nas je Vijeće danas posjetilo i dalo obećanje da će učiniti sve kako bi nas zastupalo u svim institucijama kojima smo se obratili - stoji u nastavku pisma, dodajući kako su se obratili i bankama s kojima imaju poslovne odnose i čekaju njihove reakcije. Prema riječima Uprave, banke su - kako trenutno izgleda - spremne da se proizvodnja nastavi u prostorima tvornice, ali će trebati još 30-ak dana da se dovrše razgovori. Stoga Uprava ne može ništa obećati jer se okolnosti mijenjaju iz sata u sat. Nastavak proizvodnje ovisi i o procjeni štete i naplati od Croatia osiguranja..
- Iz tih razloga vam ne možemo sa nikakvom sigurnošću reći kada ćemo i kakvu proizvodnju moći uspostaviti u našim prostorijama, ali je sigurno da ćemo učiniti sve da se vratite u Obuću Viko d.o.o. Ukoliko u međuvremenu pronađete novi posao i budete zadovoljni, mi vam želimo svaku sreću na poslu i u životu. - stoji u pismu Uprave VIKA radnicima, uz obećanje da će ispoštivati sve zakonske odredbe o njihovim pravima prema mogućnostima tvrtke. 
- Vjerujemo da ćemo se prilikom naših budućih susreta srdačno pozdravljati i sjećati zajedničkih uspomena. - piše na kraju emotivno intoniranog pisma uprave Obuće VIKO d.o.o. njihovim radnicima.

Komentari