Stanje u Županiji

Vatrogaci imali nekoliko intervencija na području županije

Objavljeno: 06.08.2023. 09:58

Zadnja izmjena: 06.08.2023. 10:17

Foto: Arhiva

Na području Županije u proteklih 24 sata bilo je nekoliko intervencija vatrogasaca, uglavnom preventivnog karaktera, doznajemo od zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Željka Nagy-ja.

Vatrogasci su tako intervenirali u Svetom Đurđu na saniranju odvodnih kanala, u Varaždinu kod Dravskog kanala radi obrane od poplave, a u Hrženici su provodili redovni izvide budući je na snazi redovna obrana od poplave. U Velikom Bukovcu, pak, vatrogasci rade na uređenju odvodnih kanala i zaštiti kuća, a najnoviju intervenciju imaju u Cestici, Otok Virje. Po riječima Nagy-ja, riječ je uglavnom o preventivnim radnjama na zaštiti kuća i imovine od poplave.

Kako dodaje, svaki dan je na području Županije po četiri-pet intervencija vatrogasaca, a većinom se provode izvidi i redovne mjere obrane od poplave. - Čak nismo imali niti jako puno ispumpavanja vode ovoga puta, jer su sve preventivne radnje uspješno odrađene, a izvidima i obilascima smo na vrijeme detektirali sve probleme i na vrijeme reagirali - ocijenio je Nagy.

Komentari