U svom upravo izdanom priopćenju, uprava Vindije izjavila je kako u interesu stabilizacije poslovanja i dugoročnog jamstva za očuvanje radnih mjesta nastavlja s redovnom isporukom Konzumu.

- Na ovaj način Vindija pridonosi stabilnosti domaćega gospodarstva te sprječava negativne trendove u cjelokupnom lancu opskrbe hranom budući da danas zapošljava preko 4000 radnika te surađuje s više od 3022 kooperanata i 500 vozača distributera. - stoji u priopćenju koje naglašava da je očuvanje radnih mjesta prioritet cjelokupnog Poslovnog sustava.

Podsjetimo, Agrokor duguje Vindiji 53 milijuna eura, čime je naš proizvođač prehrambenih proizvoda treći na popisu tvrtki kojima koncern duguje. Ispred su samo Adris grupa sa 100 milijuna eura dospjelih plaćanja te Franck s 93 milijuna eura. Na sastanku u Zagrebu prije 2 tjedna s Todorićem Vindijini predstavnici nisu bili postigli dogovor. No, sada se, očito, nakon svih poduzetih mjera po pitanju ove ogromne financijske krize s Agrokorom uprava Vindije odlučila za nastavak suradnje, što bi mogao biti i ozbiljan znak stabiliziranja situacije.

Ključne riječi: Agrokor, Ivica Todorić, vindija, Vindija,

Komentari

11.04.2017. 10:00h Zadnja izmjena: 11.04.2017. 10:01

Foto: Arhiva