1,71 promila bilo je dovoljno da izleti autom na livadu i prevrne se na krov

Objavljeno: 11.08.2014. 15:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo  se ukupno 8 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Također, u policijskoj kontroli prometa ukupno je utvrđeno 58 prekršaja u prometu.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 8. kolovoza oko 22:10 sati u Klenovniku. Osobnim vozilom je upravljao 40-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.71 g/kg.

Upravljao je iz smjera Lipovnika u smjeru Žarovnice, gdje na ravnom cestovnom potezu nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao s ceste u lijevo na mekani teren, nakon čega se počeo nekontrolirano kretati po livadi, gdje je udario u zemljani nasip, stablo, te dvorišnu ogradu vlasništvo 52-godišnjaka, nakon čega se prevrnuo vozilom na krov.

U prometnoj nesreći vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 9. kolovoza u 4:55 sati u mjestu Trnovec. Osobnim vozilom je upravljao 35-godišnjak Gospodarskom ulicom iz smjera industrijske zone u smjeru raskrižja s Ludbreškom ulicom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, te je vozilom ušao u raskrižje te je oduzeo prednost prolaska 27-godišnjem vozaču bicikla.

Biciklist se kretao Ludbreškom ulicom iz smjera Bartolovca u smjeru Varaždina, te je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u desnu bočnu stranu bicikla.

Biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari