20-godišnjak pregazio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.12.2013. 15:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u Željeznoj gori kod autobusnog stajališta 10. prosinca ove godine oko 23 sati počinio 20-godišnjak iz Stanetinca, izvijestila je PU međimurska.

Navedeni 20-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom čakovečkih registracijskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, vidljivosti i gustoći prometa zbog čega je vozilom udario u 53-godišnjeg pješaka iz Železne Gore, koji je ležao na kolniku.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto prometne nesreće, bez da je pružio pomoć ozlijeđenom pješaku, izvijestio policiju ili hitnu medicinsku pomoć.

Ozlijeđenom pješaku u Županijskoj bolnici Čakovec pružena je liječnička pomoć i utvrđeno je da je teško ozlijeđen radi čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, zbog počinjenih kaznenih djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "Nepružanje pomoći".

Komentari