21-godišnjak bez vozačke dozvole u bijegu pred policijom sletio u ogradu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.01.2014. 09:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U utorak, 21. siječnja u 14 sati u Totovcu u Ulici dr. Vladimira Bakarića, policijski službenici pokušali su zaustaviti osobni automobil varaždinskih registracijskih oznaka u kojem se vozač oglušio na znakove sa službenog vozila te nastavio vožnju u smjeru Čakovca.

U Maloj Subotici u Glavnoj ulici vozač je prouzročio prometnu nesreću. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste (zavoj) vozilom je sišao izvan kolnika i udario u dvorišnu ogradu i metalni stup. Nakon prometne nesreće vozač i putnik iz vozila pješice su se udaljili, ali su u 14:20 sati uhvaćeni u blizini prometne nesreće. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozilom, prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, upravljao 21-godišnjak iz Piškorovca, dok je putnik u vozilu bilo dijete s područja Međimurske županije.

U popodnevnim satima vozač osobnog automobila uz optužni je prijedlog doveden Prekršajnom sucu u Čakovcu koji mu je odredio zadržavanje do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.

Komentari