U petak, 18. srpnja oko  18:50 sati policijski službenici Mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske su vozilom presretač zaustavili slovenskog državljanina starosti 29 godina koji je upravljao osobnim vozilom marke "Audi".

Upravljao je dionicom autoceste A-4 iz smjera Goričana u smjeru Zagreba, te je kod naplatne postaje Ludbreg na 27. kilometru autoceste vršio nepropisno pretjecanje teretnih automobila po krajnjoj desnoj prometnoj traci namijenjenoj zaustavljanju vozila u nuždi.

Prilikom takvog pretjecanja došlo je do ugrožavanja ostalih sudionika u prometu i tzv. "gotovo" prometne nesreće. Odmah  nakon takvog pretjecanja vozač je povećao brzinu kretanja i dostigao brzinu od 199 km/h na dionici autoceste, gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 100 km/h.

>> VIDEO: Policijske kamere ulovile mladića kako s 200 km/h pretiče po zaustavnoj traci

Vozaču je od strane policijskih službenika za prekršaj prekoračenja brzine izdan Obavezni prekršajni nalog, kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3000 kuna, te zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole u Republici Hrvatskoj u trajanju od 12 mjeseci.

Također mu je sukladno odredbama Prekršajnog zakona naplaćena i novčana kazna u iznosu od 1000 kuna zbog počinjenog prekršaja Nepropisno pretjecanje vozila.

Komentari

24.07.2014. 09:56h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija