29-godišnji motorist pod utjecajem alkohola udario u prometni znak

Objavljeno: 21.07.2014. 17:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo  se ukupno 14 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedanaest prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 18. srpnja oko 21:45 sati u mjestu Greda. Muškarac starosti 29 godina upravljao je motociklom pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg.

Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika i utjecaja alkohola izgubio je kontrolu nad motociklom i sletio u desno na bankinu gdje je udario u prometni znak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i putnik na motociklu starosti 29 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 75 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 19. srpnja oko 9:10 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu.

On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Kolarovca, gdje je dolaskom ispred raskrižja s ulicom Marjana Dolanjskog zbog neprilagođene brzine kretanja i stanju ceste izgubio  kontrolu nad upravljačem vozila te je uslijed kočenja prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 51-godišnjakinja, a koja je započela skretati u ulicu u lijevo.

Ozljede je u prometnoj nesreći zadobio 75-godišnjak, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Danas, 21. srpnja oko 1:35 sati dogodila se prometna nesreća u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 28 godina pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.11 g/kg iz smjera Turčina u smjeru Varaždin Brega.

Isti se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već uz desni rub, gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u zadnji dio bicikla kojeg je s lijeve strane po desnom rubu kolnika gurala 19-godišnjakinja, a kretala se nogostupom u istom smjeru. Od jačine udara bicikl se odbio na nogostup i udario u dvije pješakinje starosti 19 godina, a koje su se kretale jedna uz drugu.

Iste su zadobile ozljede a medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede su im okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Komentari