33-godišnji mopedist teško ozlijeđen pri slijetanju s ceste

Objavljeno: 25.08.2014. 11:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodile su se tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i dvije lakše, te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U nedjelju, 24. kolovoza oko 22 sati u Dravskoj ulici u Strahonincu dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač mopeda čakovečkih registracijskih oznaka, 33-godišnjak iz Strahoninca, vozeći pod utjecajem alkohola u količini od 1,57 g/kg, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika zbog čega je mopedom prešao na lijevu stranu kolnika gdje je kotačem udario u rubni kamen. U nastavku kretanja došlo je do zanošenja vozila po travnatoj površini, udara u betonski stup električne mreže te prevrtanja mopeda i pada vozača na tlo.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je vozač teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći će se dostaviti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija izvijestila je i o operativnoj akciji "Nadzor brzine kretanja vozila", koju su policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli u vremenskom razdoblju od 18. do 25. kolovoza.

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 260 prekršaja, od čega 143 prekršaja nepropisne brzine, te 117 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila zabilježena je dana 22. kolovoza u  17:35 sati, u Čakovcu na Južnoj obilaznici grada Čakovca, kod vozača motocikla, 27-godišnjaka iz Ivanovca, a iznosila je 146 km/h.

Komentari