Dovršenim opsežnim i zahtjevnim kriminalističkim istraživanjem PU međimurska sumnja da su 26-godišnjak s područja Međimurske županije i 34-godišnjak s područja Varaždinske županije ubili Jožefa Matulina (74) u Donjoj Dubravi.    

Naime, u noći s 17. na 18. siječnja oko 2 sata u Donjoj Dubravi u Zagrebačkoj ulici njih su dvojica, prema prethodnom dogovoru da ukradu novac, provalili u obiteljsku kuću vlasništvo 74-godišnjaka. Nakon što su ušli u prostoriju spavaće sobe, fizički su nasrnuli na oštećenika i pošto su svladali njegov otpor, vezali su mu ruke i noge, a potom ga i ugušili.

Tijekom izvršenja kaznenog djela ispremetali su stvari po kući i pritom ukrali novac u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.  

U utorak, 19. siječnja na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti gušenje (asfikcija).   

Nakon provedenog saslušanja, na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu, sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu rješenjem im je odredio istražni zatvor u trajanju od najmanje mjesec dana.

Kako neslužbeno doznajemo jedan od ubojica je I.Č. iz Varaždina koji je od prije poznat policiji.

Komentari

25.01.2016. 10:30h Zadnja izmjena: 16.02.2016. 10:50

Foto: Ilustracija