36-godišnjakinja s 0,93 promila izazvala sudar pa udarila policajca

Objavljeno: 27.08.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Jučer, 26. kolovoza oko 20:20 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je varaždinska policija.

Žena starosti 36 godina upravljala je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg u smjeru Hrašćice. U jednom je trenutku zaustavila svoje vozilo na kolniku Varaždinske ulice, te započela kretanje unazad, a da se prethodno nije uvjerila da time ne ugrožava i ne ometa druge sudionike u prometu.

Tom je prilikom stražnjim lijevim dijelom vozila udarila u desni bočni dio osobnog vozila kojim je neposredno iza nje upravljao 34-godišnjak, koji je u tom trenutku u namjeri izbjegavanja udara skrenuo vozilom na lijevu stranu kolnika.

Prema policijskom izvješću, obzirom da je 36-godišnjakinja tijekom očevida prometne nesreće iskazivala namjeru daljnjeg upravljanja vozilom unatoč utvrđenoj koncentraciji alkohola, određena joj je mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole uz isključivanje iz prometa. Prilikom smještaja iste u službeno policijsko vozilo radi prevoženja u prostorije Policijske uprave varaždinske, navedena je započela vrijeđati policijskog službenika koji je sjeo kraj nje, nakon čega ga je desnom rukom udarila u glavu.

Nakon toga se smirila, te je uz uporabu sredstava prisile dovedena u Policijsku upravu varaždinsku i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. U Policijsku upravu pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je liječnica konstatirala da 36-godišnjakinja nije ozlijeđena prilikom uporabe sredstava prisile, dok je policijski službenik zadobio ozljedu u vidu crvenila ispod lijevog oka.

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo "Napad na službenu osobu" te prekršajna prijava za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari