Temeljem saznanja policijskih službenika Policijske postaje Novi Marof da muškarac starosti 38 godina ilegalno posjeduje vatreno oružje, navedeni im je u petak, 31. siječnja, dragovoljno predao pištolj i revolver, te stotinjak komada raznog streljiva.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Ovom prilikom ponovno skrećemo pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta "Manje oružja – manje tragedija", mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju. Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli  takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - ističu iz Policijske uprave varaždinske.

Komentari

03.02.2014. 11:16h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger