financijska prijevara

46-godišnja referentica opelješila humanitarnu udrugu iz Ivanca za 272 tisuće kuna

Objavljeno: 02.10.2017. 16:17

Zadnja izmjena: 02.10.2017. 16:18

Foto: Ilustracija

Varaždinski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom koja je - kako se sumnja - kao referentica jedne humanitarne organizacije podružnice Ivanec u 6 godina pronevjerila nekih 272 tisuća kuna.

Ona je karticom žiro računa koja joj je bila povjerena podizala novac na bankomatima i šalterima. Taj je novac nakon toga sprovodila kroz blagajnu podružnice, na način što je isti najprije uplatila u blagajnu o čemu je sastavila uplatnicu, nakon čega je tako uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist. Da bi to prikrila, o navedenim isplatama sastavljala isplatnice na koje je unosila neistinite podatke o primatelju, navodeći da je to jedan obrt.

Te je isplate potom pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta, koje je račune, svjesna protupravnosti svojih djela, ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju, nakon čega je taj lažni podatak o plaćanju prema obrtu, unosila i u blagajnički izvještaj ustanove. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari