Prema izvješću PU Varaždinske, jučerašnju eksploziju plina u Varaždinskim Toplicama izazvao je 53-godišnji samoubojica koji je, po svemu sudeći, ujedno i jedini poginuli u ovom tragičnom događaju. Naši reporteri u ovom trenutku su na mjestu događaja i uskoro ćemo dobiti i eTV prilog s više detalja. Do tada iznosimo one podatke koje smo dobili u službenom policijskom priopćenju.

Naime, policijski je operativni centar jučer oko 16.43 sati zaprimio dojavu muške osobe starosti 53 godine, da je u stanu na adresi ulice Braće Radić u Varaždinskim Toplicama pustio plin. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, te su obaviještene službe za distribuciju plina i struje, te vatrogasci. policijski službenici su osigurali i zatvorili ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu, te su zbog pojačanog mirisa plina zatvorili ventil na vanjskom dijelu zgrade.

U trenutku zatvaranja, oko 17.20 sati došlo je do eksplozije u lijevom djelu stambene zgrade. Uslijed detonacije ozljede je zadobio jedan policijski službenik starosti 29 godina. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, koji su iz ruševina izvadili dvije žene starosti  78 i 85 godina i jednog muškarca starosti 64 godine. Isti su zadobili ozljede te su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Prilikom pregleda kuće pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Identitet nije utvrđen, ali se sumnja da je riječ o dojavitelju starosti 53 godine.

Ulica Braće Radić u Varaždinskim Toplicama zatvorena je za sav promet. Danas policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" nastavljaju s očevidom u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

>> FOTO/VIDEO: EKSPLOZIJA U V. TOPLICAMA: Jedna osoba poginula, a više ozlijeđeno

Komentari

08.11.2016. 08:52h Zadnja izmjena: 08.11.2016. 09:03

Foto: Arhiva