Na autocesti A4 (Goričan – Zagreb)

61-godišnjakinja vozila u suprotnom smjeru na autocesti prema Čakovcu i na izlazu probila rampu na naplatnim kućicama

PU međimurska

Objavljeno: 10.08.2016. 11:21

Zadnja izmjena: 10.08.2016. 11:27

Foto: Ilustracija

Danas, 10. kolovoza, oko 7:30 Operativno komunikacijski centar policije PU međimurske zaprimio je obavijest Centra 112 da se na autocesti A4 (Goričan – Zagreb), iz smjera Goričana u smjeru Čakovca, u suprotnom smjeru kreće osobni automobil crvene boje.

Na izlazu s autoceste kod čvora Sv. Križ vozilo je probilo rampu na naplatnim kućicama te se nastavio kretati u smjeru Čakovca. Sve raspoložive policijske snage odmah su krenule u potragu za vozilom. U 7:55 ophodnja Policijske postaje Čakovec na južnoj obilaznici grada Čakovca zaustavila je crveni Peugeot koprivničkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 61-godišnjakinja s područja grada Koprivnice.

U ovom događaju vozačica nije zadobila ozlijede niti je prouzrokovala prometnu nesreću s drugim vozilima. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Vožnja u suprotnom smjeru izuzetno je opasna i može prouzrokovati prometne nesreće s najtežim posljedicama, upozoravaju iz PU međimurske.

Kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji, svim vozačima upućuju nekoliko korisnih savjeta:

  • prilikom uključivanja u vožnju autocestom, u svim slučajevima (naplata, čvorovi, odmorišta), budite oprezni i pratite postavljenu prometnu signalizaciju kako se i sami ne bi našli u suprotnom smjeru nekog dijela autoceste
  • prilikom vožnje autocestom budite svjesni mogućnosti susreta s vozilom koje se kreće u suprotnom smjeru, stoga je preporučljivo da kod pretjecanja, osim provjere vozila koja se kreću iza vas, provjerite i stanje na prometnoj traci za pretjecanje ispred vas
  • redovito pratite prometne informacije o stanju na cestama putem radija (HR2), koje će vam dati pravovremena saznanja o eventualnom incidentu vožnje u suprotnom smjeru na autocesti te važne poruke i savjete za sigurnu vožnju
  • pridržavajte se obveza i ograničenja putem svjetlosno promjenjive signalizacije i poruka na informacijskim portalima.

Ako dobijete informaciju (radio) o kretanju vozila u suprotnom smjeru, na dijelu autoceste na kojoj se nalazite smanjite brzinu vožnje na 40 km/h te s povećanim oprezom nastavite vožnju po desnoj prometnoj traci bez pretjecanja uz uključena sva četiri pokazivača smjera.

Zaustavite vozilo na prvom odmorištu uz autocestu i pričekajte informaciju o prestanku opasnosti. Ako ste sami uočili vozilo koje se kreće u suprotnom smjeru na autocesti, odmah dojavite informaciju policiji na broj 192 ili pozivom na 112.

Tek kada dobijete informaciju da je incidentna situacija završila, nastavite s normalnom vožnjom.

Komentari