U srijedu, 29. listopada oko 17:25 sati u Mačkovcu, na kolniku Ulice Balogovec, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 61-godišnjak iz Slemenica, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom zbog čega je vozilom udario u pješaka, 70-godišnjaka iz Mačkovca, koji je prelazio kolnik u blizini obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed udara pješak je odbačen na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je u njega udario osobni automobil varaždinskih registracijskih oznaka, kojim se 40-godišnjak iz Varaždina obilježenom pješačkom prijelazu također nije približavao sigurnosnom brzinom.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu ozlijeđeni pješak prevezen je u Županijsku bolnicu, gdje je, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo u 17:38 sati.

U vremenu od 17:45 do 20:33 sati zbog obavljanja očevida prometne nesreće promet kolnikom Ulice Balogovec bio je zatvoren za promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv oba vozača zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari

30.10.2014. 10:53h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija