86-godišnjak autom udario osmogodišnje dijete na pješačkom prijelazu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.02.2014. 11:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Svoger/Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.

U petak, 7. veljače oko 11:45 sati dogodila se prometna nesreća u Varaždinu u kojoj je ozlijeđeno osmogodišnje dijete. Osobnim vozilom je upravljao 86-godišnjak desnom stranom kolnika Zagrebačke ulice u smjeru Turčina, gdje je dolaskom do raskrižja s ulicom Tina Ujevića uslijed nepropuštanja pješaka koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz, prednjim djelom vozila udario u osmogodišnje dijete pješaka, a koji je prelazio kolnik Zagrebačke ulice od zapadnog na istočni rub navedenim obilježenim pješačkim prijelazom.

Dijete je zadobilo ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 7. veljače oko 7:20 sati dogodila se prometna nesreća u Petrijancu u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. 

Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom dvorištem vožnjom unatrag prema izlazu na kolnik ulice Vladimira Nazora, gdje je dolaskom do južnog ruba kolnika ulice počeo s uključivanjem u promet, a da prethodno nije propustio moped kojim je ulicom Vladimira Nazora od centra naselja Petrijanec prema Varaždinu uz svoj desni rub kolnika upravljao 21-godišnjak, te je došlo do udara prednjeg desnog bočnog djela mopeda u zadnji desni bočni dio osobnog vozila uslijed čega je vozač mopeda izgubio ravnotežu i pao sa mopeda na zadnje vjetrobransko staklo vozila i potom na kolnik ulice.

Ozljede je zadobio vozač mopeda a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sada nisu okvalificirane.

 

Komentari