Afera bazeni: Novcem s recepcije zaposlenici plaćali sir i vrhnje

Objavljeno: 02.09.2015. 12:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje u slučaju Bazeni. Ispitani su svjedoci koji tvrde da su se novcem s recepcije plaćali sir i vrhnje.

U aferi se bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

Državno odvjetništvo u optužnici ističe da je preko 278 studentskih ugovora pribavljeno i tako izvučeno oko 1.300.000 kuna. Također sporna su plaćanja usluga restorana novcem za koji su se izdavali paragon blokovi.

Suđenje je nastavljeno, no bez prisutnosti Natalije Žetko koja je hospitalizirana. Njezin branitelj priložio je liječničku dokumentaciju te dogovorom obrane i optužbe dogovoreno je da se svjedoci ispituju izvanraspravno. Tako ne trebaju biti prisutni optuženi.

Svjedočio je Ivica Štebih koji je bio voditelj restorana i istaknuo da je imao samo formalne ovlasti.

- Ništa nisam radio na svoju ruku i imao sam samo formalne ovlasti. Za sve sam slušao Nataliju Žetko i Željka Čengića - rekao je Štebih.

Zanimljivo je da su se novcem s recepcije plaćali sir i vrhnje.

- Nisam znala za nepravilnosti. Novcem s recepcije platila sam sir za potrebe restorana - rekla je Vera Ovuka koja je radila u kuhinji restorana.

U kuhinji jer radio i Miljenko Vidović koji je također sir i vrhnje plaćao gotovinom s recepcije.

- Za potrebe restorana išlo se po namjernice u Billu, no tamo sam tražio i dobio R1 račun. Sir i vrhnje sam pak platio gotovinom koja se podizala na recepciji - istaknuo je Vidović i dodao kako u kuhinji nisu radili studenti.

- Ništa mi nije poznato oko studentskih ugovora, no u kuhinji nisu radili studenti - zaključio je Vidović.

Komentari