Akcija "Alkohol": Rekorder imao 2.25 promila, a i 5 biciklista vozilo "pod utjecajem"

Objavljeno: 27.10.2014. 12:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 25. listopada oko 12:50 sati na parkiralištu jednog trgovačkog centra u mjestu Ivanečko Naselje, javlja PU varaždinska.

Teretnim vozilom je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.37 g/kg. Vozač je započeo radnju parkiranja teretnog vozila i stražnjim je dijelom vozila udario u 54-godišnju pješakinju, a koja je izlazila iz spremišta za kolica. Ista je zadobila ozljede, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Jučer, 26. listopada oko 00:30 sati u ulici Braće Radić u mjestu Jalkovec, u prometnoj je nesreći ozlijeđen muškarac starosti 37 godina.

On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Varaždinske ulice pod utjecajem alkohola u koncentraciji  od 2.57 g/kg, gdje je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti i neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i sletio u desno van kolnika i udario u betonsko metalnu ogradu jednog poduzeća sa sjedištem u Jalkovcu. Vozač je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede će mu se okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodile su se ukupno sedam prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i  četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Također, tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju "Alkohol". Tom su prilikom utvrdili ukupno 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 23 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 2.25 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog vozila u Ivancu. Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola 19 vozača bili su u svojstvu vozača osobnog automobila, te 5 u svojstvu vozača bicikla. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, isključeni su iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa ukupno je utvrđeno 146 prekršaja u prometu.

Komentari