promilima do nesreće

A MALO IH JE UHVAĆENO Alkohol je prošlog vikenda prouzročio 3 nesreće i poslao u bolnicu 4 osobe

Objavljeno: 05.06.2017. 16:12

Zadnja izmjena: 05.06.2017. 16:14

Foto: Ilustracija

Vikend iza nas je nažalost obilovao prometnim nesrećama - od njih 15 čak 7 ih je bilo s ukupno 8 ozlijeđenih osoba. Polovica ozlijeđenih stradala je u 3 nesreće koje je prouzročio alkohol za volanom.

Tako je u subotu oko 3 ujutro 20-godišnji vozač s 1,1 promila alkohola u krvi stradao u nesreći u Varaždinu, kad je na križanju s Masarykovom ulicom u desnom zavoju izeltio s ceste. Još je više alkohola u krvi - točnije, 1,94 promila - imao 22-godišnji mopedist koji je u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u subotu popodne krećući se prema Turčinu pao s mopeda na kolnik. 

Neslavni rekord po količini alkohola u krvi i broju ozlijeđenih osoba ovoga je vikenda postavio 69-godišnji vozač koji je jučer iza ponoći u Završju Podbelskom s 2,09 promila u krvi sletio s ceste i udario u prometni znak, nakon čega se vozilo prevrnulo i završilo u jarku. Osim alkoholiziranog vozača stradao je i njegov 23-godišnji suvozač.

Na kraju je zanimljivo spomenuti kako je policija prošlog vikenda u svojoj redovnoj kontroli prometa samo 5 vozača kaznila zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Možda nam je potrebna nova akcija hvatanja ovakvih vozača - ali svakako nam još više treba svijesti da alkohol za volanom jako povećava opasnost od nesreće.

Komentari