Jučer smo vas izvjestili o tragičnom događaju u blizini Ivanca, kod mjesta Čalinec u kojem je oko 21.30 sati poginuo biciklist. Sada vam donosimo detaljnije informacije o ovom nesretnom događaju u kojem je život izgubio 34-godišnjak. 

Prema riječima policije, u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. travnja oko 21.30 sati na županijskoj cesti u Čalincu, smrtno je stradao 34-godišnjak. Mladić u dobi od 26 godina upravljao je osobnim vozilom i to za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede.

Zbog alkoholiziranog stanja od čak  2.23 g/kg te neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, prednjim vozila, naletio je na 34-godišnjaka koji je preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije.

Općinski državni odvjetnik u Varaždinu odredio je obdukciju preminulog te obavio očevid zajedno s policijskim službenicima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Za vrijeme trajanja očevida, do 1.15 sati, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilaznim pravcima.

Komentari

11.04.2018. 09:30h Zadnja izmjena: 11.04.2018. 09:34