Anica Igrec svjedočila u korist Kristijana: Moj sin nije uzeo ni kune

Objavljeno: 24.02.2015. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva evarazdin.hr

Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak je nastavljeno suđenje Kristijanu Igrecu kojeg se tereti za izvlačenje nešto manje od pola milijuna kuna iz propalih Pekarni Ivanec.

Riječ je o ponovljenom procesu, a tereti ga se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, da je kao prokurist Pekarni Ivanec uzimao kratkoročne pozajmice od 478.095 kuna koje je potpisivao sam sa sobom bez namjere da ih vrati. Vratio je samo 47.500 kuna, a ostalim iznosom stekao je protupravnu imovinsku korist.

U ponedjeljak je svjedočila njegova majka Anica Igrec (65) kojoj je u prvom postupku izrečena zatvorska kazna u od tri godine te je trebala vraititi 609,000 kuna.

- Pozajmice su glasile na njegovo ime, no Kristijan nije imao nikakve veze s njima. Nije ih uopće podizao i niti kune nije potrošio na sebe. One su bile isključivo moje – rekla je Anica Igrec, bivša direktorica Pekarni Ivanec.

Darko Galić iz Županijskog državnog odvjetništva prigovorio je njenom iskazu s obrazloženjem da kao majka želi zaštititi sina od kaznenog progona i odgovornosti.

Igrec je istaknula da ugovore o isplati kratkoročnih pozajmica na njen zahtjev izradili u računovodstvu, a nisu vodili računa tko će ih potpisati.

- Ne znam tko je odlučivao o tome, a ako mene nije bilo u tvrtci, potpisao ih je Kristijan i obrnuto. On pozajmice nikad nije uzimao! Novac se uzimao iz blagajne ili s računa, a ako mene nije bilo u tvrtci, netko mi je novac donosio doma – prisjetila se Anica kako je funkcioniralo izvlačenje novaca iz Pekarne Ivanec te dodala da je novac korisila za plaćanje odvjetničkih usluga i za egzistenciju.

- Kristijan je tijekom stečajnog postupka Pekarne na kraju vratio dio pozajmica jer je doznao za taj dug. Znao je da ja nemam otkud to vratiti i ljutio se na mene. Ali on, ponavljam, nije uzeo niti kune – zaključila je Anica.

Suđenje u ponovljenom postupku protiv Kristijana Igreca nastavlja se 9. ožujka, a bit će saslušana službenica računovodstva Pekarni Ivanec.

 

 

Komentari