Na Općinskom sudu u Varaždinu u srijedu je započeo postupak u kojem bivši zaposlenik Aquatehnike Zdravko Hudler (57) tuži svoju bivšu tvrku zbog otkaza koji mu je dodijeljen prošle godine u listopadu.

Hudler je jedan dio radnog vijeka proveo u Varkomu, a kasnije u Aquatehnici koja je u stopostotnom vlasništvu varaždinske komunalne tvrke. U listopadu prošle godine uručen mu je otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem, a pravdu je potražio na Općinskom sudu u Varaždinu. Na ročištu je saslušan sam Hudler te direktor Aquatehnike Gordan Novak.

Novak je u kolovozu prošle godine angažirao međimursku detektivsku tvrku koja je pratila rukovodeći kadar u Aquatehnici. Ta usluga koštala je čak 26,000 kuna. Među praćenima bio je i Hudler, a praćenjem je detektivska tvrka u utvrdila da on 11. i 12. kolovoza prošle godine nije bio na svom radnom mjestu, već u ugostiteljskim objektima te da je zloupotrijebio službena vozila tvrke.

- Detektivski nazor angažiran je zbog anonimnog pisma u kojem se upozoravalo na rad rukovodećih ljudi u tvrki. Konkretno riječ o voditeljima gradilišta i voditeljima sektora. Željeli su se tako racionalizirati troškovi. Konkretno kod gospodina Hudlera nadzorom je otkriveno da je zloupotrijebio služeno vozilo te da se zadržavao u ugostiteljskim objektima za radnog vremena- rekao je direktor Aquatehnike Gordan Novak.

Hudler tvrdi da je tih dana bio u kafićima, no da se tako radi posao.

-Tih dana uredno su odrađeni svi zadaci i sve je štimalo. Šef sam gradilišta i moje mjesto nije samo na gradilištu, već se u kafićima dogovaraju sastanci i tamo se rješava sav posao. S druge strane ne pijem i u kafićima se nisam dugo zadržavao - rekao je Hudler koji tvrdi da je Novak nekoliko puta zvao radnike na piće.

- Nikad ne sputavam radnike, a sam je Novak zvao radnike na piće u obližnji ugostiteljski objekt u blizini gradilišta - dodao je Hudler protiv čijeg razriješenja dužnosti je bilo Radničko vijeće Aquatehnike. Bivši zaposlenik drži da mu se smjestilo.

- Vjerujem da sam smijenjen jer sam bio kolovođa bunta protiv gospodina Novaka kako su mu mnogi govorili- istaknuo je Hudler, dok Novak tvrdi suprotno.

- Hudler je imao opomenu od 2011. godine i odlučio sam da druga opomena znači otkaz. Nikad nismo gospodina Hudlera smatrao kolovođom bunta protiv sebe u tvrki - rekao je Novak.

Optužba je na kraju prigovorila iskazu direktora Aquatehnike, a isto je prigovorila i obrana tuženika na Hudlerov iskaz.

Rasprava se nastavlja 15. srpnja, a počet će se sa saslušavanjem svjedoka.

Komentari

22.04.2015. 12:51h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ivan Tomašković