epilog priče

Policija: Auto koji je jučer slupan kod Breznice je ukraden, a isti lopov je ukrao i novce iz blagajne

Objavljeno: 06.07.2023. 09:03

Zadnja izmjena: 06.07.2023. 09:04

Foto: Foto čitatelja

Policijski službenici PP Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39 godišnjim muškarcem. Sumnja se, da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, on je 4. srpnja ušao u jednu trgovinu u Varaždinu, došao do blagajne i iskoristio zauzetost prodavačice te je ključem koji se nalazio u bravi otvorio blagajnu i iz iste otuđio novčani iznos od nekoliko stotina eura. Prodavačica ga je primijetila nakon čega se on trčeći udaljio iz trgovine. Krenula je za njim i uhvatila ga za ruku pri čemu ju je s ciljem da zadrži stvar koju je protupravno stekao drugom rukom odgurnuo i pobjegao.

Nadalje sumnja se kako je isti 5. srpnja provalio u jedan ugostiteljski objekt u Varaždinu i otuđio ladicu registar kase od monitora pričinivši sveukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 150 eura.

Također, sumnja se da je isti počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. On je 5. srpnja u Varaždinu, ušao u jedno dvorište, sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 72-godišnjaka te originalnim ključem koji se nalazio u automobilu stavio u pogon vozilo i udaljio se s mjesta događaja. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 3.000 eura. Kasnije je otuđenim vozilom izazvao prometnu nesreću u mjestu Podvorec.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv istog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, te će isti sukladno nalogu Županijskog suda u Varaždinu biti predan u zatvor u Zagrebu na izdržavanje kazne zatvora.

Komentari