spazio ga strojovođa

AUTOM PO PRUZI S 1,92 promila vozio po željezničkoj pruzi do Turčina

Objavljeno: 06.03.2017. 12:12

Zadnja izmjena: 06.03.2017. 12:12

Foto: Arhiva

Policijski službenici postaje prometne policije Varaždin i policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske postupali su jučer u 23.56 sati u Turčinu po dojavi građana, da se po pruzi u Turčinu vozi osobno vozilo.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su na željezničkoj pruzi Zagreb-Kotoriba, zatekli osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.92 g/kg upravljao 61-godišnjak.

Naime, on je upravljao pod utjecajem alkohola, te je na neutvrđenom mjestu ušao vozilom na željezničku prugu i istim je upravljao u smjeru Varaždina, da bi dolaskom na oko tristo metara od kolodvora Turčin vozilo zaustavio iz razloga jer je prugom u smjeru Varaždina naišao putnički vlak, a koji strojovođa je uočio vozilo na pruzi i pravovremeno zaustavio vlak.

Na taj način je izazvao opasnost za sebe i sigurnost željezničkog prometa. Vozač je doveden u Policijsku postaju Varaždin, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Željeznički promet je bio u prekidu od 23.56 do 00.15 sati.

Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Komentari