Bagerom iskopao zrno topničke granate zaostale iz II. svjetskog rata

Objavljeno: 28.05.2014. 12:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, u utorak, 27. svibnja u 10 sati u Domašincu, u Ulici Martina Pušteka, prilikom iskopa temelja zaposlenik privatnog poduzeća bagerom je iskopao eksplozivnu napravu.

Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da se radi o zrnu topničke granate zaostale iz II. svjetskog rata.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Policija upozorava građane ukoliko pronađu bilo kakve eksplozivne naprave, da ih ne diraju već da nazovu policiju na broj 192, ili obavijeste najbližu policijsku postaju.

Međimurska je policija izvijestila i o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Međimurja.

U vremenskom razdoblju od 22. do 27. svibnja, u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao motornu kosilicu, pilu, bušilicu te građevinska kolica. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 28. travnja do 27. svibnja, u Donjoj Dubravi, u Staropoljskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao televizor. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari