Banfica: Djeca za zabavu bacila mačića sa sedmog kata

Piše: T.Š./eVz

Objavljeno: 01.10.2011. 21:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Mali mačić poslužio je djeci s Banfice za igru - na krajnje brutalan način. Bacili su ga sa sedmog kata da vide što će se dogoditi.

Stanari Koprivničke ulice i slučajni prolaznici u petak navečer svjedočili su događaju koji je vjerojatno trebao biti dječja igra, a pretvorio se u okrutno mučenje.

U večernjim satima, skupina djece iz Koprivničke ulice bacila je mačića sa sedmog kata jedne od zgrada, poigravši se tako na brutalan način s nečijim kućnim ljubimcem.

Stanari okolnih zgrada koji su čuli zavijanje ozlijeđene životinje bili su šokirani događajem.

- Pa to je strašno. Jadan mačić s polomljenim nogama odvukao se ispod auta i cvilio u muci. Nisam mogao vjerovati kad sam shvatio da ga su djeca bacila gotovo s vrha zgrade - rekao nam je jedan od stanara u Koprivničkoj ulici.

Kaže da su se djeca koja su ga bacila, njih pet u starosti od osam do deset godina, nakon toga nastavila igrati kao da se nije ništa dogodilo.

Kako doznajemo, nesretni mačić je čudom preživio, potrošivši tako tek prvi od devet života, a vlasnici su ga odveli veterinaru. Ne zna se zasad jesu li prijavili slučaj policiji.

Inače, prema Kaznenom zakonu, za teško zlostavljanje životinja i izlaganje patnjama radi iživljavanja predviđena je kazna u visini do stotinu i pedeset dnevnih dohodaka ili do šest mjeseci zatvora.

Komentari