Bašić: Ptiček je vrijeđao, psovao i omalovažao radnike, a najviše žene

Objavljeno: 30.10.2014. 14:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Miljenku Ptičeku zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a u četvrtak je svoj iskaz dao sadašnji direktor Parkova Marin Bašić...

Bašić je u Parkovima radio od 2007. do 2010. godine, a ne sjeća da su radnici izvodili radove za Ratka Mačeka. No, kod Ptičeka i bivšeg gradonačelnika Čehoka bili su vrlo često.

-Upućivao sam radnike na obavljanje poslova kod optuženika i gradonačelnika više puta, odnosno svakog drugog petka, a ovi radnici su bili upućivani bez radnog naloga. Kod gradonačelnika su se obavljali radovi na dvorištu kuće i to u pravilu vezano za ukrasno bilje. Mogu reći da sam upućivao radnike na nekretninu Čehoka, a jednom sam i osobno bio tamo zbog bolesti cvijeća – rekao je Bašić te dodao da su radnici Parkova radili i u vinogradu direktora te na njegovoj vikendici u Ugljanu.  

>>Radnici Parkova u slobodne dane brali grožđe kod Ptičeka

- Mogu reći da se pri obavljanju poslova koristila mehanizacija Parkova, kosilice, trimeri, zaštitna sredstva, zbrinjavao se otpad. Isto tako, imam saznanja da su se poslovi bez radnog naloga za optuženika obavljali u njegovom vinogradu na Vinici te na Ugljanu. Na pojedinim radilištima primjetio da nedostaju neki radnici pa sam pitao gdje su te mi je bilo rečeno da su otišli s Pehardom. Jednom sam bio prisutan kada je Marija Fotez-Ledinski obavljala razgovor s Pehardom gdje se nalazi, a ona je pritom prokomentirala da su opet kod direktora – dodao je Bašić te rekao da je Ptiček prema radnicima bio vrlo bezobrazan.

- Ne samo prema meni, nego i prema drugim radnicima odnosio potpuno neprimjereno, bio je jako bezobrazan, vrijeđao je, omalovažavao, prostačio i to posebno neugodan je bio prema ženama. Često je nakon sastanaka ili kolegija dolazilo do situacija da te žene plaču, tresu se i uopće nisu više taj dan mogle funkcionirati – zaključio je Bašić te dodao da je u razdoblju kada je Ptiček bio direktor, Grad plaćao puno veći iznos za obavljanje ovih poslova pa tako je 2009.godine Grad izdvajao 9 milijuna i 300 tisuća, 2008. oko 20 milijuna, 2007. 15 milijuna kuna, 2010. 7 milijuna i 500 tisuća, a taj iznos od  7 milijuna i 500 tisuća izdvaja i danas.

Komentari