U Varaždinskoj županiji učestali su slučajevi prijevara starijih osoba. Najnoviji slučaj dogodio se u mjestu Bednja.

Ženu staru 78 godina prevarile su i okrale tri nepoznate ženske osobe. Starica je ispričala policijskim službenici da su prošli petak u njezinu kuću u Bednji došle dvije ženske osobe koje su se predstavile kao humanitarne djelatnice koje vode brigu o starim i nemoćnim osobama.

Ponudile su starici da će joj, uz novčanu naknadu, pomoći oko nabavke ogrjevnog drva, zdravstveno se brinuti za nju i njezinog bolesnog brata te joj srediti dobivanje jednokratne novčane pomoći.

Ona im je povjerovala i predala nekoliko tisuća kuna kuna za troškove „sređivanja“ jednokratne novčane pomoći i nabavku zdravstvenih pomagala.

Dan kasnije, dvije su se žene vratile u njezinu kuću u društvu još jedne ženske osobe i sa sobom donijele masažer kojim su masirale staricu, a dok ona nije pazila jedna od žena pronašla je i ukrala njezinu višegodišnju ušteđevinu.

Policijski službenici PU varaždinske intenzivno tragaju za prevaranticama te ponovno apeliraju na starije osobe da ne nasjedaju prevarantima.

U slučaju da ih kontaktira osoba sa sličnom ponudom, policija preporuča da zapamte izgled te osobe i prijevoznog sredstva kojim je stigla do njene kuće te odmah jave policiji.

Komentari

13.10.2011. 12:44h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX