Bez dozvole i vidno alkoholizirani automobilom sletjeli u jarak, a potom vrijeđali policajce

Objavljeno: 23.03.2015. 13:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. ožujka oko 3.20 sati u ulici Braće Radića u Slanju, ozlijeđena je jedna osoba.

Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, iz smjera Varaždinskih Toplica prema Ludbregu. U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu kolnika te sletio u cestovni jarak i vozilom udario u dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći 22-godišnji putnik iz vozila zadobio rasjekotinu usne.

Poradi utvrđivanja vozača u prometnoj nesreći, obojica su dovedena u Policijsku postaju Ludbreg, gdje je 22-godišnjak vrijeđao policijskog službenika. Kako se isti nije smirio ni nakon upozorenja, smješten je u posebnu prostoriju za zadržavanje.  

S obzirom da je 19-godišnjak negirao upravljanje vozilom, isti je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke prometne nesreće uhićen te također smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Navedeni su tom prilikom odbili alkotestiranje te su pregledani po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji je konstatirao da su obojica u vidno alkoholiziranom stanju.

Protiv njih će se podnijeti odgovarajuće prijave nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari