Biciklist s 1,09 promila teško ozlijeđen pri slijetanju u drvo

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.04.2014. 12:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća, od čega 8 sa nastalom materijalnom štetom i tri sa ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a dvije lakše.

U petak, 11. travnja oko 19:45 sati u Lopatincu, u Vinogradskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj 46-godišnji vozač bicikla iz Lopatinca, upravljajući kada u krvi ima prisutno 1,09 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio zavoju i nizbrdici, zbog čega je biciklom sišao izvan kolnika i udario u rastuće drvo. Vozač bicikla je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U petak, 11. travnja, oko 15:15 sati u Gornjem Kuršancu, na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Čakovečke, 74-godišnji vozač osobnog automobila varaždinskih registracijskih oznaka iz Varaždina, krećući se kolnikom Ulice bana Josipa Jelačića, dolaskom do raskrižja s Čakovečkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje skrećući ulijevo, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je u lijevi bočni dio njegova automobila u kočenju prednjim dijelom udario motocikl čakovečkih registracijskih oznaka kojim je Čakovečkom ulicom upravljao 37-godišnjak iz Čakovca. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Vozač motocikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, ali je zadržan na liječenju. Protiv 74-godišnjaka će se podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

Komentari