Biciklisti tijekom vikenda izazvali dvije prometne nesreće, ima i ozlijeđenih

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.02.2014. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Dragutin Kliček, Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te  10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Djevojka u dobi od 19 godina ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 14. veljače oko 14 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Ona se kretala pješke istočnim nogostupom Zagrebačke ulice u smjeru centra grada, te na uzici, u desnoj ruci vodila psa. U jednom je trenutku iza nje po istom nogostupu naišao za sada nepoznati vozač bicikla i biciklom zakačio uzicu za vođenje psa, pri čemu su i on i pješakinja izgubili ravnotežu i pali na nogostup.

Djevojka je prilikom pada ozlijeđena, te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, dok je vozač bicikla napustio mjesto događaja.

Policija moli građane koji imaju bilo kakva saznanja o ovoj prometnoj nesreći, da se jave u Postaju prometne policije Varaždin ili na broj telefona 372-404.

Jučer, 16. veljače oko 19 sati u ulici Otokara Keršovanija u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 76-godišnji muškarac.

Upravljajući biciklom iz smjera Supilove prema Aninoj ulici, navedeni je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola od 1.84 g/kg, izgubio ravnotežu i pao s bicikla na kolnik.

Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.
   

Komentari