Bivši radnici Aquatehnike dobili spor na sudu protiv direktora

Objavljeno: 02.10.2015. 19:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: I.T.

Bivši radnici Aquatehnike Zdravko Hudler i Emil Pravica na Općinskom sudu u Varaždinu u privatnoj parnici tužili su direktora Aquatehnike Gordana Novaka zbog prijetnji i uvreda, a sud je presudio u korist bivših radnika.

Riječ je o događaju koji se zbio ispred kafića Trokut u Varaždinu 25. listopada prošle godine. Hudler i Pravica našli su se ispred kafića i na tom mjestu spazili službeni automobil Aquatehnike kojeg koristi direktor Novak. Krenuli su ga fotografirati, a na to je iz kafića izašao Novak. Došlo je tako do obračuna.

- Rekao nam je g**** slikajte. Sredio sam jedno g****, a sad ću srediti i drugo - rekao je Emil Pravica na Općinskom sudu u Varaždinu te dodao da to nije shvatio kao prijetnju fizičkim nasiljem, već da će ostati bez posla.

Hudler je pak isticao na prijašnjem ročištima da se tada osjećao sam da ga Novak želi fizički napasti. U slučaju je svjedočila i Suzana Radelić tajnica Aquatehnike, a na cijeli slučaj se očitivao i Novak.

Sutkinja Općinskog suda u Varaždinu na kraju je Novaka proglasila krivim zbog prijetnji i uvreda.

Presuda nije napisana, a nakon toga Novak ima prvo žalbe.

-Još nije doneseno rješenje i nemam komentara - rekao je Gordan Novak.  

Inače Hudler vodi i parnični postupak protiv Aquatehnike pred Općinskim sudom jer mu je u listopadu prošle godine uručen otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem.

Komentari