Bjegunac koji je sudjelovao u ubojstvu u Zagrebu uhićen u Međimurju

Objavljeno: 05.03.2012. 12:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Međimurska policija u petak navečer uhitila je 45-godišnjaka iz Zagreba koji se dovodi u vezu sa ubojstvom koje se u srijedu navečer dogodilo u Aveniji Dubrava. Radi se najvjerojatnije o vozaču koji je doveo ubojicu, koji je identificiran kao G. H. (21), do automobila Hašima Osmanovića (33) koji je ubijen u svom automobilu na Aveniji Dubrava u srijedu navečer.

Neslužbeno, na Hašima Osmanovića (33) prema prijavi policije pucano je iz drugog automobila kojim je najvjerojatnije upravljao 45-godišnjak uhićen u Međimurju, dok je ubojica, uhićen u nedjelju u Zagrebu, pucao sa mjesta suvozača.

I dok je uhićenje samog ubojice u Zagrebu proteklo mirno, uhićenje njegovog 45-godišnjeg pomagača nije išlo glatko. Za njim se naime odvijala prava filmska potjera.

Bjegunac je izbjegao nekoliko policijskih blokada odbivši se zaustaviti pa su međimurski policajci krenuli u potjeru za njim. Policajci su se u potjeri koristili automobilom bez policijskih oznaka ali je na njemu bilo istaknuto rotirajuće „policijsko“ svjetlo i unatoč tome 45-godišnjak se odbijao zaustaviti.

No, u jednom trenutku je očito namjerno naglo prikočio tako da je policijsko vozilo udarilo u zadnji dio njegovog automobila pri čemu je teže oštećeno. Na sreću pritom nije bilo bilo ozlijeđenih, a 45-godišnjak je napokon uhićen uz uporabu sredstava prisile.

U nedjelju je priveden na Županijski sud u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog kaznene prijave da je spriječavao službenu osobu u vršenju dužnosti.

Komentari