izvijestio dorh

Bježao od policije jer je u autu prevozio Indijce i Pakistance, ulovili ga kod Ljubešćice

Objavljeno: 25.04.2022. 19:21

Zadnja izmjena: 25.04.2022. 19:21

Foto: ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto ni aktere događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1983.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 39-godišnjak 14. travnja 2022., u Zagrebu, primio na prijevoz u osobni automobil marke Ford C Max srpskih registarskih oznaka više državljana Indije i Pakistana; kojima je policija prethodno izdala rješenje o povratku jer su nezakonito boravili u Republici Hrvatskoj; s ciljem da ih ilegalno prebaci u jednu od država Europske unije za unaprijed obećanu novčanu naknadu od 2.000,00 eura.

Osnovano se sumnja da ih je prevozio autocestom A4 prema Varaždinu, a kada su ga u vožnji, ispred njega, uočili policijski službenici i pokušali ga zaustaviti znakom "Stop policija", nije zaustavio automobil već je zaobišao policijsko vozilo i nastavio vožnju brzinom od najmanje 160 km/h te, u jednom trenutku, naglo skrenuo u lijevo kako bi svojim vozilom udario u policijsko vozilo.

Okrivljeni 39-godišnjak je, osnovano se sumnja, dolaskom do naplatnih kućica, bez zaustavljanja prošao vozilom kroz spuštenu rampu naplatne kućice i nastavio vožnju autocestom prelazeći iz jedne trake u drugu, a potom je, kod sljedeće naplatne kućice, ponovno bez usporavanja, velikom brzinom prošao kroz spuštenu rampu i nastavio vožnju na isti način pokušavajući više puta svojim vozilom udariti i izgurati policijsko vozilo s ceste. Okrivljenik je kod mjesta Ljubešćica naglo zakočio i stao te istrčao iz vozila i pokušao pobjeći u šumu, ali su ga policijski službenici sustigli i svladali.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenom 39-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Komentari