Blato na cesti stvara probleme u prometu, kazna čak 1,000 kuna za nečišćenje

Objavljeno: 11.03.2015. 19:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivan Tomašković

Započeli su poljoprivredni proljetni radovima na njivama diljem Varaždinske županije. Poljoprivrednicima slijedi prihranjivanje za sjetvu i obrada tla. Vozeći se po cestama svjedoci smo da su ceste pune zemlje koja može stvarati probleme ostalim vozačima u prometu, a iza sebe je ostavljaju traktori i poljoprivredni strojevi.

Iz policije apeliraju da zemlja očišti jer su kazne rigorozne pa vas tako to može stajati čak 1,000 kuna. 

- Iza traktora ne smije ostajati blato na cesti, već se odmah ono mora odmah ukloniti. Također to se odnosi i na druge predmete koji padnu sa stojave. Ona se također moraju ukloniti jer za neuklanjanje kazna je 1,000 kuna – rekao je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske te dodao kako su vrlo često vozači traktora u alkoholoiziranom stanju.

- U mnogo slučajeva traktoristi su u alkoholiziranom stanju što stvara velike probleme drugim sudionicima  u prometu. Također mnogi su neoprezni, odnosno ne uvjere se da ih nitko ne pretječe, tako se najčešće dogode nesreće prilikom skretanja traktorista ulijevo – istaknuo je Posavec te objasnio kako su mnogi traktori i radni strojevi neregistrirani i neosigurani.

Kazna za neregistrirani traktor je 700 kuna, no u mnogim slučajevima nisu ni osigurani. Za neosigurani traktor kazne su vrlo rigorozne pa za neosigurani i neregistrirani traktor može dobiti kaznu u iznosu od 5,700 kuna.

Također policija ističe da se u traktoru ne smije voziti nitko osim vozača, a u prikolici smije se prevoziti petero osoba s tim da ne smiju biti na povišenom. Uhvate li vas sa neregistriranom i neosigurnom prikolicom kazne su također vrlo visoke. 

- Kazna za neregistriranu prikolicu je 2,000 kuna, ona je uglavom i neosigurana za što je kazna još 500 kuna pa zbilja nije pametno riskirati- zaključio je Posavec.

Komentari