Vandalima nije ništa sveto

Bljuju ulicama baroknog grada, grafiti osvanuli ispred samostana uršulinki

Objavljeno: 18.01.2016. 18:07

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 16:00

Foto: Fotografije čitatelja

Nakon kratkog zatišja, pijani vandali su opet proteklog vikenda pustošili gradskom jezgrom, tuže se čitatelji eVaraždina...

Kažu i da su nakon ranojutarnjeg divljanja mladeži koja pod utjecajem alkohola izlazi iz ugostiteljskih objekata ostali nemili prizori.

- Čitali smo ovih dana komentare vaših čitatelja o odbačenim božićnim drvcima na cesti i više nas ništa ne iznenađuje jer u ovom gradu je sve moguće, kao i u svakoj žabokrečini! Šaljemo vam fotografije bljuvotine, snimljene u nedjelju na nogostupu Šenoine ulice. Ta je od bijelog vina, a malo dalje, u centru grada u Kranjčevićevoj, bilo ih je i od crvenog vina. Vandali su iza sebe ostavili i razbijene pivske flaše u Bakačevoj ulici... – navode ogorčeni čitatelji.

Dodaju kako su ih ove zime iznenadili brojni grafiti koji niču i na pročeljima sakralnih objekata, te hrpice prljavog snijega na Korzu.

- Bilo ih je i na drugim trgovima te ulicama gradske jezgre. Prijašnjih godina takav zaostali snijeg se odmah odvozio. To sve nitko od odgovornih ne vidi ili ne želi vidjeti. Bitno je da gradski službenici dobivaju 10 posto veće plaće. No, barem će imati novaca da si kupe naočale s velikom dioptrijom da vide što se dešava gradu i tko ga nagrđuje grafitima. Komunalci bi, pak, mogli napokon kupiti i instrument da izmjere buku koja dopire iz diskača u centru grada – zaključuju.

Inače, osim spomenutog nereda koji ostaje iza “veselih“ partijanera, čitatelji su na adresu redakcije eVaraždina poslali i fotografije grafita napisanog na ogradi uršulinskog samostana koji je dočekivao turiste kod Trga tradicijskih obrta:

 

Komentari