Međimurska je policija tijekom noći s 20. na 21. rujna (petak/subota) i s 21. na 22. rujna (subota/nedjelja), u vremenu od 22 do 6 sati, provela preventivno-represivnu akciju "Alkohol".

Tijekom akcije utvrđena su ukupno 54 prekršaja. Od toga se 29 prekršaja odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, pri čemu je najveća koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,66 g/kg zabilježena kod 21-godišnjeg vozača bicikla iz Savske Vesi. Iz prometa je isključeno 26 vozača i 1 vozilo.

Ipak, kako ističe međimurska policija, većina kontroliranih vozača bili su savjesni u poštivanju prometnih propisa i nekima od njih poznati međimurski pjevač Bojan Jambrošić, koji se priključio policijskim službenicima, poklonio je CD s pjesmama sa svog novog albuma.

- Stanje sigurnosti na cestama Međimurske županije pogoršalo se u odnosu na prošlu godinu i policija u skladu s time provodi pojačane represivne mjere prema nesavjesnim vozačima, ali se o važnosti oprezne i propisne vožnje želi senzibilizirati cijela javnost, jer se samo zajedničkim doprinosom svih stanje može poboljšati. Da bi se javnosti skrenula pažnja na ovaj problem i da bi ključne poruke došle do građana, policija u svoje aktivnosti želi uključiti i što više javnih osoba, kao što je to ovaj puta bio Bojan Jambrošić - napomenuli su iz PU međimurske.

Komentari

24.09.2013. 08:41h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: PU međimurska