Brojne krađe širom županije, policija poziva na oprez

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.03.2014. 17:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o više krađa koje su se proteklih dana dogodile na području naše županije, a građanima ponovno skreće pozornost na osobe koje, uz različite ponude, ulaze u domove i kradu novac, nakit i druge dragocjenosti.

Naime, u petak, 28. veljače u Režekovoj ulici u Varaždinu, dvije nepoznate ženske osobe ponudile su uslugu masaže masažerom 85-godišnjakinji u njezinom stanu. Nakon odlaska ženskih osoba, vlasnica je primijetila da joj je nestalo više tisuća kuna i zlatni nakit iz ormara. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljima ovog kaznenog djela.

Policija upozorava građane, pogotovo one starije životne dobi, da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe niti ne nasjedaju ponudama za masažom i raznim ponudama oslobađanja od plaćanja pristojbi, te ih poziva da o takvim događajima odmah obavijeste policiju na broj telefona 192.

U noći 27./28. veljače nepoznati je počinitelj u Ludbreškoj ulici u Varaždinu provalio u kiosk, vlasništvo poduzeća iz Zagreba. Iz kioska je otuđio cigarete i duhanske prerađevine. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a policijski službenici u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela poduzima mjere i radnje.

Tijekom noći, 27./28. veljače u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u ljekarnu, iz koje je otuđio novac. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 27. veljače do 1. ožujka, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću na Varaždin Bregu, vlasništvo muškarca starosti 74 godine, iz koje je otuđio plinski bojler i dva umivaonika. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 20. veljače do 1. ožujka u Goričkoj ulici u Vinici, nepoznati je počinitelj provalio u Lovački dom, vlasništvo Lovačke udruge Vinica, iz kojeg je otuđio metalni kotao. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 1. do 2. ožujka, nepoznati počinitelj je u Kačićevoj ulici u Varaždinu provalio u trgovinu vlasništvo poduzeća kojem je sjedište u Mihovljanu. Iz trgovine je otuđio novac. Materijalna šteta za sad nije utvrđena. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U noći, 2./3. ožujka u Majerju, nepoznati je počinitelj provalio u prostoriju za uzgoj pilića, koje je vlasništvo poduzeća iz Varaždina, iz koje je otuđio više komada pilića. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari