Brojne krađe tijekom vikenda na području Međimurske županije

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.03.2014. 11:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Policijska uprava međimurska izvijestila je o više krađa koje su se proteklih dana dogodile na području Međimurske županije.

Tijekom noći s 13. na 14. ožujka, u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, vlasništvo poduzeća iz Varaždina, gdje je ukrao nekoliko litara žestokog pića i potom provalio u aparate za igru iz kojih je ukrao novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći s 13. na 14. ožujka, u Hodošanu, u Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj je u dvorištu obiteljske kuće provalio u štagalj i šupu, odakle je ukrao bicikl, trofazni motor, produžni kabel, nekoliko litara ulja za motornu pilu i gumeno crijevo za zalijevanje. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 13. do 15. ožujka, u Čakovcu, u Ulici Aleksandra Schulteissa nepoznati počinitelj provalio je u prostorije jedne udruge, odakle je ukrao priručnu kasu s novcem. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 15. ožujka u vremenu od 11 do 17 sati, u Ulici bana Josipa Jelačića u Čakovcu, nepoznati počinitelj iskoristio je nepažnju ukućana te je kroz otključana vrata ušao u kuću, gdje je iz muške torbice ukrao novčanik, osobne dokumente, bankovne kartice i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 16. ožujka u vremenu od 9 do 12:30 sati, u Čakovcu, u Ulici Aleksandra Schulteissa, nepoznati počinitelj je iz hodnika jedne udruge ukrao nekoliko para tenisica i torbicu u kojoj su se nalazili ključevi osobnog automobila u vlasništvu članice udruge. Ukradenim ključem otključao je automobil i iz njega ukrao mobitel, novčanik sa osobnim dokumentima i uređaj za navigaciju. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kazneno djelo krađe aluminijskih felgi s gumama iz nezaključane šupe u Ulici Matije Gupca u Donjoj Dubravi, tijekom noći s 10. na 11. ožujka, počinio 33-godišnjak iz Donje Dubrave. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari