Brojne provale i krađe na širem varaždinskom području

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 26.05.2014. 19:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o krađama koje su se dogodile na području Varaždinske županije.

Policijski službenici policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 25-godina, i dvojicom maloljetnika starosti 17 i 16 godina. Sumnja se da su navedeni tijekom noći 23./24. svibnja u ulici Ivana Meštrovića u Varaždinu provalili u trgovinu, vlasništvo poduzeća iz Zagreba, gdje su iz rashladne vitrine otuđili više boca raznih bezalkoholnih napitaka. Protiv navedenih policijski službenici podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Od mjeseca rujna 2013. godine do 23. svibnja 2014. godine, nepoznati je počinitelj u mjestu Piščanovec provalio u vikend kuću vlasništvo 79-godišnjaka iz koje je otuđio uljni radijator, manji hladnjaka, plinsku bocu i pumpu za vodu. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći, 22./23. svibnja, nepoznati je počinitelj u Supilovoj ulici u Varaždinu provalio u ugostiteljski objekt vlasništvo 35-godišnjakinje, iz kojeg je otuđio novac i više boca alkoholnog pića. Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U noći, 23./24. svibnja, u Ludbreškoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kiosk, vlasništvo poduzeća kojem je sjedište u Zagrebu. Iz kioska je otuđio više komada šteka raznih cigareta. Materijalna šteta za sada nije utvrđena, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 25. svibnja, na parkiralištu mjesnog groblja u Lepoglavi, nepoznati je počinitelj provalio u parkirano osobno vozilo vlasništvo 52-godišnjaka. Iz vozila je otuđio žensku crnu torbu. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 25. svibnja, u Hallerovoj ulici na parkiralištu Varaždinskog groblja, nepoznati je počinitelj provalio u parkirano osobno vozilo vlasništvo 57-godišnjakinje. Iz vozila je otuđio žensku veću crnu torbu. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je pet prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Prigorcu, Ivancu, Natkrižovljanu i u dva slučaja u Varaždinu.

Također je zabilježeno dva prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji i to u Varaždin Bregu i Donjem Vratnu.

Komentari