Brzo i efikasno studiranje: Varaždinka kupila svoju diplomu inžinjera prometa

Objavljeno: 13.06.2012. 12:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Kaže se da fakultet ne završavaju najpametniji nego najuporniji. Većina studenata tu izreku shvati na pravilan način pa prionu „štrebanju“ i „bubanju“ za ispite do ranih jutarnjih sati no mora se reći da su neki tu izreku i malo slobodnije shvatili. Jedna 35-godišna Varaždinka kojoj „štrebanje“ očito nije baš milo, uporno je željela postati diplomirani inžinjer i očito je bila spremna baš na sve da to i postigne. 

Spomenuta je Varaždinka na vidljivo mjesto u svojoj dnevnoj sobi ili možda čak i u svom uredu zakačila diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu kojom dokazuje da je pohađala i uspješno završila studij inžinjerstva prometa.

Čak četiri je godine diplomirana inžinjerka prometa uživala u plodovima svog studija dok joj na vrata nije zakucala – policija.

Utvrđeno je naime da je spomenuta „inžinjerka“ prije četiri godine od za sada nepoznatog muškarca s područja Zadra svoju diplomu - kupila.

Za iznos od 20 tisuća kuna, „inžinjerka“ je od muškarca iz Zadra dobila dva primjerka diplome te ovjerenu radnu knjižicu s upisanom diplomom i zanimanjem iako u prostorije Prometnog fakulteta u Zagrebu najvjerojatnije nije ni nogom kročila.

Njezina krivotvorena diploma sada je završila tamo gdje joj je i mjesto - u košu za smeće - a protiv „inžinjerke“ će biti podnesena i kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave.

Komentari