Čak 16 prometnih nesreća i 10 ozlijeđenih u nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 18.06.2012. 15:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 16  prometnih nesreća pri čemu je ozlijeđeno čak deset osoba.

Prometna nesreća s najviše ozlijeđenih, na sreću samo lakše, dogodila se u nedjelju ujutro oko 9 sati u Hrastovljanu gdje su ozlijeđene četiri osobe.

Mladić u dobi od 24 godine upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 2.01 promila te je u zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio s cestei udario u drveni električni stup i dvorišnu ogradu.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač i trojica putnika iz vozila, sva trojica u dobi od 25 godina. U varaždinskoj bolnici gdje im je pružena medicinska pomoć, utvrđeno je da su sva četvorica lakše ozlijeđena.

U noći s četvrtka na petak, pola sata nakon ponoći, u Plitvičkoj ulici u Šemovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 24-godišnji vozač motocikla.

On je upravljajući motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1.95 promila zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem i udario u betonsku ogradu.

Zbog zadobivenih mu je ozljeda medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici gdje je zadržan na liječenju. Ozljede su okvalificirane kao teške.

U petak oko 19 sati u ulici Braće Radića u Jalkovcu, ozlijeđena je 48-godišnja pješakinja.

Nepoznati vozač upravljao je osobnim vozilom iz smjera Poljane Biškupečke u smjeru Varaždina, te je u  jednom trenutku prednjim dijelom vozila udario u bicikl koji je sa svoje desne strane gurala navedena pješakinja, uz rub kolnika u suprotnom smjeru.

Od siline udara, pješakinja je zajedno s biciklom odbačena na suprotnu cestovnu bankinu. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

Nakon prouzročene prometne nesreće vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja a da oštećenoj nije ostavio svoje podatke i podatke o vozilu. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja i pronalasku vozača osobnog vozila.

U petak oko 15 sati u Vrazovoj ulici u Varaždinu, pri padu s bicikla ozlijeđen je 30-godišnjak.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola od 3.71 promila u smjeru ulice Braće Radića, izgubio je nadzor nad upravljačem i biciklom sišao udesno van kolnika na nogostup gdje je prednjim kotačem udario u metalni stup prometnog znaka, uslijed čega je pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, gdje su ozljede okvalificirane kao teške.

U petak  oko 9.40 sati u ulici Braće Radića u Vidovcu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom u smjeru Jurketinca te je započeo skretanje ulijevo u dvorište, a da prethodno nije propustio motocikl, kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja upravljao 39-godišnjak.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela motocikla u desni bočni dio osobnog vozila, pri čemu su ozlijeđeni motociklist i 7-godišnji putnik iz osobnog vozila. U varaždinskoj bolnici gdje im je pružena medicinska pomoć utvrđeno je da je 39-godišnjak teže, a dječak lakše ozlijeđen.

U subotu oko 0.40 sati u Čalincu, u prometnoj nesreći ozlijeđena je 35-godišnja pješakinja.

Muškarac starosti 37-godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.65 promila te je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom trenutku udario u navedenu 35-godišnju pješakinju koja se kretala desnom stranom kolnika u istom smjeru.

Ozlijeđenoj je pješakinji medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede će se okvalificirati naknadno.

Komentari