Čak četiri motociklista ozlijeđena u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 30.04.2012. 16:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća. Ozlijeđena su pritom čak četiri motociklista, od čega dva teže.

U petak oko 10 sati na raskrižju ulice Augusta Cesarca i Alojzija Stepinca u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 52-godišnji motociklist.

Muškarac starosti 62 godine upravljao je osobnim vozilom Stepinčevom ulicom te je dolaska do raskrižja s ulicom Augusta Cesarca koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje, a da nije propustio motocikl kojim je tom ulicom u smjeru Preradovićeve upravljao 52-godišnjak.

Tom je prilikom prednjim djelom vozila udario u lijevi bočni dio motocikla, pri čemu je 52-godišnjak pao na tlo. Zbog zadobivenih mu je ozljeda medicinska pomoć pružena u OB Varaždin.

U subotu oko 15.15 sati između mjesta Kapela Podravska i Slokovec dogodila se prometna nesreća između dva motocikla.

Prometna nesreća dogodila se na način da je 25-godišnjak upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,27 promila iz smjera Kapele Podravske u smjeru Slokovca te je u više uzastopnih zavoja, pri izlasku iz desnog zavoja, iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim djelom motocikla udario u prednju lijevu bočnu stranu motocikla kojim je iz suprotnog smjera upravljao 65-godišnjak.

Od siline udara oba su vozača odbačena u desni cestovni jarak pri čemu su zadobili ozljede. Po ekipi HMP DZ Ludbreg prevezeni su u OB Varaždin gdje im je pružena medicinska pomoć te su ozljede kod obojice okvalificirane kao teške.

U subotu oko 16.40 sati u mjestu Karlovec Ludbreški ozlijeđen je 39-godišnji vozač motocikla.

Navedeni se kretao iz smjera Svetog Đurđa, Glavnom ulicom u mjestu Karlovec Ludbreški te je u jednom trenutku motociklom udario u psa koji je pretrčao ispred njega.

Tom je prilikom pao na kolnik i zadobio ozljede zbog kojih mu je medicinska pomoć pružena po ekipi HMP DZ Ludbreg. Ozljede su okvalificirane kao lakše.

Komentari