Čakovec: Pijani 22-godišnjak teško ozlijeđen pri padu s bicikla

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.10.2013. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

U subotu, 19. listopada oko 6:20 sati u Zagrebačkoj ulici u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklist, izvijestila je PU međimurska.

Vozač tehnički neispravnog bicikla, 22-godišnjak iz Šandorovca, pod utjecajem alkohola u količini od 0,94 g/kg, kretao se pješačko biciklističkom stazom na način kojim se umanjuje stabilnost vozila. Zbog toga je prilikom skretanja na pristupnu cestu parkirališta izgubio nadzor te se prevrnuo s bicikla i pao na kolnik.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Inače, tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba teško ozlijeđena, te 9 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- neprilagođena i nepropisna brzina – 2 prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti prolaza – 1 prometna nesreća,
- nepropisno pretjecanje i obilaženje – 1 prometna nesreća,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 1 prometna nesreća,
- ostale greške – 5 prometnih nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu zabilježena je kod 4 sudionika prometnih nesreća.

Tijekom proteklog vikenda najveća zabilježena koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, 53-godišnjaka iz Savske Vesi, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila dana 18. listopada oko 13:55 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Istarske i Antuna Gustava Matoša.

Komentari