Čakovečki "fantom na biciklu" strgnuo s vrata ogrlicu starijoj ženi

Objavljeno: 17.06.2014. 10:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Policijska uprava međimurska izvijestila je o krađama koje su proteklih dana dogodile na području Međimurja.

Osim novog slučaja krađe korištenjem lažnog predstavljanja u Črečanu, unutar bolničkog kruga u Čakovcu zabilježena je krađa na osobito opasan i drzak način.

Naime, u ponedjeljak, 16. lipnja oko 8:50 sati u Čakovcu, u krugu Županijske bolnice Čakovec u Ulici Ivana Gorana Kovačića, nepoznati je počinitelj, vozeći se na biciklu, prilikom mimoilaženja starijoj ženskoj osobi s vrata strgnuo i ukrao ogrlicu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U ponedjeljak, 16. lipnja u vremenu od 12 do 12:30 sati u Črečanu, dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice zdravstvenog osiguranja, iskoristile su nepažnju starije ženske osobe, te joj iz kuće ukrale nekoliko tisuća kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U vremenskom razdoblju od 14. do 16. lipnja, u Vratišincu, u Ulici dr. Vinka Žganca, nepoznati počinitelj je napravio otvor na ogradi voćnjaka vlasništvo privatnog poduzeća iz Čakovca i provalio u spremište iz kojeg je ukrao motornu pilu, trimer, akumulator, dok je s dvorišta voćnjaka ukrao metalna sidra, žice raznih debljina, te razne metalne cijevi. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U ponedjeljak, 16. lipnja u vremenu od 16:45 do 21 sati u Čakovcu, u Preloškoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, gdje je ispremetao stvari i ukrao novčanik s osobnim dokumentima i raznim karticama. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ukradenom karticom nekoliko sati nakon krađe u trgovinama u Čakovcu kupovao raznu robu. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari